Linderudkollen og Solemskogen | Magne Lindholms hjemmeside

Magne Lindholms hjemmeside

    Stacks Image 17
Linderudkollen og Solemskogen | Magne Lindholms hjemmeside

Linderudkollen og Solemskogen

I passende dagsturavstand ligger Linderudkollen, med sin hyggelige hytte og et langrennsanlegg som krevde store naturinngrep. Men du trenger bare å snike deg over nærmeste ås for å komme til den stille perlen Langvann. Anbefales.

Bak hoppbakkene ligger den gamle vollen etter Linderudsetra, Der begynner et umerket stinett i det flotte skogsområdet på Linderudseterhøgdene. Toppene har fin utsikt, og danner et stort amfi rundt dalen i midten. Dette er et nesten uberørt skogsområde helt uten veier, i kort avstand fra bebyggelsen. Stiene er ikke merket, men det er umulig å gå seg vill her. Hvis du bare går nedover, ender du på veien som går rundt hele åsen.

Et turforslag er å følge høydedraget fra setervollen og rundt til Storhaug, og stikke innom Ole Høilands hule for å se om du kan finne mestertyvens skjulte skatt. Den forholdvis nye blåstien fra Linderudkollen til Hadelandsveien går over den sørøstlige delen av Linderudseterhøgdene, og går innom hulen. Det er en mengde små stier til forskjellige utsiktspunkter. Ta en avstikker sørover, og nyt utsikten og den spesielle vegetasjonen på Storhaug.

Solemskogen er et gammelt hytte- og nybyggerområde med en unik historie. De fleste husene er revet på grunn av drikkevannsrestriksjoner. Her er et spesielt miljø, og det er fullt av gamle ruiner i skogen.

Klikk på bildet for å åpne billedkarusellen.
Bla med piltastene. Klikk på den doble firkanten nede til høyre for å fylle skjermen.
Alle bilder er tatt av Magne Lindholm om ikke annet er angitt.

Noen av disse bildene finner dere også i turforslaget Solemskogens hemmelighetsfulle bakli.